You Area Here: FoRC » Research » Publications » Books and book chapters

Books and book chapters

Books
Cominetti, C; Rogero, MM; Horst, MA (Org). Genômica nutricional: dos fundamentos à nutrição molecular [Nutritional genomics: From fundamentals to molecular nutrition]. 1st ed. Barueri: Manole Ltda, 2017. v.1. 528 p.

Tadini, CC; Tellis, VRN; Meirelles, AJA; Pessoa Filho, PA. Operações Unitárias na Indústria de Alimentos [Unitary Operations in the Food Industry]. v.2. 1st ed. Rio de Janeiro: LTC, 2016. v.1. 484 p.

Llanos, PI; Rogero, MM; Garcia, LA; Boasi, LE V; Torres, N. Soja como uma fonte de proteína de alta qualidade [Soy as a source of high quality protein]. 1st ed. São Paulo: International Life Sciences Institute, 2016. v.1. 101 p.

Cozzolino, SMF. Biodisponibilidade de Nutrientes [Nutrient Bioavailability]. 5ª edição revisada e atualizada. São Paulo: Manole, 2016. v.1. 1430 p.

Book Chapters

2017

Cominetti, C; Rogero, MM; Horst, MA. Aplicação da genômica nutricional na prática clínica [Application of nutritional genomics in clinical practice]. In: Waitzberg, DL (Org). Nutrição oral, enteral e parenteral na prática clínica. 5th ed. São Paulo: Atheneu, 2017, v.2, p. 2673-2694.

Giuntini, EB; Menezes, EW. Tabelas de composição de Alimentos e Programas de Nutrição [Food Composition Tables and Nutrition Programs]. In: Silva, CO; Tassi, EMM; Pascoal, GB (Org). Ciência dos Alimentos - Princípios de Bromatologia. 1st ed. Rio de Janeiro: Editora Rubio, 2017, p. 125-137.

Heidor, R; Ortega, JF; Moreno, FS. Aspectos da quimioprevenção do câncer com compostos bioativos de alimentos [Aspects of cancer chemoprevention with bioactive food compounds]. In: Cozzolino, SMF (Org). Biodisponibilidade de Nutrientes. 6th ed. Barueri: Manole, 2016, p. 1263-1294.

Heidor, R; Tavares, PELM: Fernandes, LHG; Moreno, FS. Modelos para estudos de genômica nutricional [Models for studies of nutritional genomics]. In: Comineti C; Rogero MM; Horst MA (Org). Genômica Nutricional. 1st ed. Barueri: Manole, 2016, p. 475-488.

Purgatto, E; Agopian, RGC. Utilização da cromatografia e da espectrofotometria na análise da composição química dos alimentos [Use of chromatography and spectrophotometry in the analysis of the chemical composition of foods]. In: Silva, CO; Tassi, EMM; Pascoal, GB (Org). Ciência dos Alimentos - Princípios de Bromatologia. 1st ed. Rio de Janeiro: Editora Rubio, 2017, p. 140-175.

Rogero, MM; Bastos, PMC. Vitamina D e sistema imune [Vitamin D and immune system]. In: Martini, LA; Peters, BSE (Org). Cálcio e vitamina D: fisiologia, nutrição e doenças associadas. 1st ed. Barueri: Manole Ltda, 2017, p. 171-197.

Rogero, MM; Santos, RVT. Glutamine and exercise and immune system. In: Meynial-Denis, D (Org). Glutamine: biochemistry, physiology, and clinical aplications. 1st ed. Boca Raton: CRC Press, 2017, p. 315-331.

Tadini, CC; Pessoa Filho, PA; Meziani, S; Kaci, M; León, AE; Ribotta, P D. Effect of freezing conditions on bread quality. In: Calderón-Domínguez, G; Gutiérrrez-López, GF; Niranjan, K (Org). Advances in heat transfer unit operations; baking and freezing in bread making. 1st ed. Boca Raton: CRC Press, 2016, v.1, p. 313-350.

 2016

 Albuquerque, MAC; Bedani, R; Saad, SMI; LeBlanc, JG. Increasing folate content through the use of lactic acid bacteria in novel fermented foods. In: Penna, ALB; Nero, LA; Todorov, SD (Org). Latin American fermented food: from traditional knowledge to innovative applications. 1st ed. Boca Raton: CRC Press, Taylor & Francis, 2016, v.1. p. 247-268

 Bedani, R; Saad, SMI; Sivieri, K. Potential benefits of probiotics, prebiotics, and synbiotic on the intestinal microbiota of the elderly. In: Watson, R; Preedy, V (Org). Bioactive foods in promoting health: probiotics, prebiotics, and synbiotics. 2nd. ed. Oxford: Elsevier, 2016, p. 525-538.

Buriti, FCA; Bedani, R; Saad, SMI. Probiotic and prebiotic dairy desserts. In: Watson, R; Preedy, V (Org). Bioactive foods in promoting health: probiotics, prebiotics, and synbiotics. 2nd ed. Oxford: Elsevier, 2016, p. 345-360.

Coutinho, VF; Mendes, RR; Rogero, MM. Bioquimica e metabolismo de proteínas e aminoácidos [Biochemistry and metabolism of proteins and amino acids]. In: Silva, SMCS; Mura, JAP (Org). Tratado de alimentação, nutrição & dietoterapia. 3rd ed. São Paulo: Payá Eireli, 2016, p. 2-23.

Coutinho, VF; Mendes, RR; Rogero, MM. Bioquimica e metabolismo de carboidratos [Biochemistry and carbohydrate metabolismo]. In: Silva, SMCS; Mura, JAP (Org). Tratado de alimentação, nutrição & dietoterapia. 3rd ed. São Paulo: Payá Eireli, 2016, v.1, p. 24-56.

Hassimotto, NMA; Lajolo, FM. Alimentos transgênicos [Transgenic foods]. In: Taddei, JA: Lange, RMF; Longo-Silva, G; Toloni, MHA; Veja, JB (Org). Nutrição em Saúde pública. 2nd ed. Barueri: Rubio, 2016, p. 429-442.

Hassimotto, NMA; Lajolo, FM. Polifenóis [Polyphenols]. In: Rogero, MM; Horst, MA; Comineti, C (Org). Genômica nutricional. 1st ed. Barueri: Manole Ltda, 2016, p. 230-242.

Paiva, SAR; Silva, RAC; Azevedo, PS; Zornoff, LAM. Vitamina A [Vitamin A]. In: Cominetti C; Rogero MM; Horst MA (Org). Genômica nutricional: dos fundamentos à nutrição molecular. 1st ed. Barueri: Manole Ltda, 2016, p. 159-165.

 

Rogero, MM. Nutrição e sistema imune [Nutrition and immune system]. In: Cozzolino, SMF (Org). Biodisponibilidade de nutrientes. 5th ed. Barueri: Manole Ltda, 2016, p. 991-1021.

Share